top of page

Smart Accounts normalizează și structurează acum pentru tine detaliile tranzacțiilor bancare

Actualizată în: 29 sept. 2023

Open Banking-ul evoluează, iar la Smart Fintech ducem serviciile la următorul nivel.


Normalizarea și standardizarea datelor – premize pentru automatizare - sunt două capabilități cheie atunci când vine vorba despre tehnologia Open Banking și cele 13 bănci acoperite de serviciile Smart Fintech: inițierea plăților online și interogarea conturilor bancare.


Complexity vs Simplicity photo. Smart Accounts structures and standardises the bank account information for you.

În articolul de astăzi, aducem noutăți despre:


1. Cum primești detaliile tranzacțiilor bancare la interogarea conturilor bancare cu Smart Accounts și câteva exemple de situații în care identificarea acestora în timp real și eficient este crucială pentru continuitatea operațiunilor din anumite domenii de activitate

2. Cum ajutăm echipele tehnice ce integrează Smart Accounts în aplicațiile lor financiare să salveze timp prin înțelegerea rapidă a mesajelor comunicate de bănci la integrarea și apelarea celor două servicii, SmartPay și Smart Accounts


1. Detaliile tranzacțiilor bancare, acum normalizate și structurate de Smart Accounts


Interogarea automată a conturilor bancare cu Smart Accounts a schimbat radical modul în care companiile interacționează cu băncile și tranzacțiile bancare în activitatea lor zilnica. Astăzi, Smart Accounts ajută tot mai multe companii să salveze timp și să utilizeze eficient tranzacțiile bancare interogate direct din platformele lor financiare sau alte tipuri de aplicații ce le consumă în diverse situații.

Cum nevoile din activitatea financiară a unei companii nu se opresc odată ce tranzacțiile bancare sunt agregate și livrate și pentru că tranzacțiile bancare înregistrate la încasare sau efectuarea cheltuielilor includ detalii expuse diferit de la bancă la bancă, Smart Accounts normalizează ce livrează.


Prin normalizarea și structurarea informațiilor livrate în urma interogării conturilor bancare prin Open Banking, echipele tehnice de integrare, cele ale departamentelor financiar-contabile, precum și cele de vânzări și product management, au la dispoziție informația corectă necesară în activitatea lor în timp real.


Astfel, dincolo de interogarea conturilor, care se realizează automat și instant, Smart Accounts merge mai departe și ajută companiile să eficientizeze ușor urmărirea încasărilor și cheltuielilor prin Identificarea detaliilor tranzacțiilor bancare esențiale. Numele și contul debitor/creditor, codul de identificare fiscală, detaliile tranzacției, tipul tranzacției, PAN mask-ul cardului, numele comerciantului și altele sunt identificate și structurate de Smart Accounts și facilitează automatizarea pentru:

-citirea detaliilor tranzacțiilor

-reconcilierea încasărilor cu facturile emise

-reconcilierea cheltuielilor efectuate la comercianți

-crearea algoritmilor de calcul si analizei necesare în diferite fluxuri operaționale


Iată doar câteva situații în care companiile ce interoghează conturile bancare cu Smart Accounts și primesc datele normalizat și structurat, fructifică beneficiile automatizărilor în activitatea lor:

· Automatizarea cashback-ului la achizițiile online și offline – interogarea în timp real a conturilor consumatorilor cu Smart Accounts aduce și identifică instant detaliile tranzacțiilor bancare ale fiecărei achiziții la comercianți. Astfel, în baza acestor date, automatizarea identificării consumatorilor eligibili și calculul valorii de returnat asigură primirea banilor înapoi in contul acestora în cel mai scurt timp de la achiziție.

· Automatizarea confirmării încasărilor de la comercianți de către furnizorii de tichete de masa – interogarea în timp real a conturilor bancare proprii de către furnizorii de tichete de masa și identificarea instantă a încasărilor de la comercianții parteneri previne blocarea acceptării tichetelor de masa sau, după caz, ajută la deblocarea rapidă.

· Automatizarea confirmării alimentării conturilor de tranzacționare pe piața de capital – cu toate ca alimentarea conturilor de tranzacționare prin Open Banking oferă brokerilor de investiții un status instant al alimentărilor inițiate de investitori, rămân unele situații în care transferul fondurilor necesită confirmare rapidă la încasare pentru ca banii saă ajungă din conturile colectoare ale brokerilor în cele de tranzacționare. Prin automatizarea integrală a fluxului, investitorii dispun rapid de fonduri pentru tranzacțiile bursiere.



2. Mesajele băncilor, acum normalizate și afișate în mod standardizat


Această nouă funcționalitate reprezintă un extra-mile al echipei de dezvoltare Smart Accounts, pentru a oferi partenerilor noștri și echipelor lor tehnice cea mai bună și rapidă experiență la integrare.

Cum și unde ajută această capabilitate?

Multe bănci integrate înseamnă tot atâtea modalități prin care platformele acestora interacționează și răspund în procesul de integrare, dar și de apelare a serviciilor prin Open Banking în utilizarea lor de zi cu zi. Smart Accounts normalizează mesajele băncilor într-un sistem aliniat, indiferent de banca integrată. Astfel, am creat un limbaj comun ce optimizează viteza și experiența de integrare pentru ca ție să-ți fie mai ușor.


 

Dacă vrei să crești nivelul de automatizare în aplicațiile tale financiare, pentru tine și clienții tăi, și vrei să afli mai multe despre interogarea automatizata a conturilor bancare, contactează-ne și hai să discutăm.



bottom of page