top of page

Istoricul tranzacțiilor bancare este accesibil nelimitat la tot mai multe bănci

Vești bune pentru industria de creditare: istoricul tranzacțiilor bancare este acum accesibil nelimitat la un număr tot mai mare de bănci prin intermediul Open Banking și Smart Accounts.

Informațiile legate de rulajul conturilor bancare sunt esențiale în evaluarea eligibilității persoanelor cu nevoi de finanțare ce aplică pentru creditele oferite de Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-uri), mai ales când rulajul contului, reflectat în extrasul de cont, constituie unica informație relevantă și rapid disponibilă pentru evaluarea imediată a cererilor de creditare pentru anumite categorii de populație.


Smart Accounts facilitează accesul instituțiilor de creditare la aceste informații, utilizând tehnologia Open Banking și consimțământul titularului de cont într-un mod rapid, ușor și securizat. Cu un simplu consimțământ online oferit de solicitanții de credite, direct în fluxul de creditare de pe site-urile IFN-urilor, istoricul tranzacțiilor bancare este comunicat instantaneu de Smart Accounts direct în aplicația IFN-ului. Apoi, algoritmii de scoring, specifici fiecărui IFN, analizează automat datele pentru a determina capacitatea de rambursare a împrumutului și pentru a aproba sau respinge cererea de creditare.


Deși perioada pentru care IFN-urile solicită istoricul tranzacțiilor bancare poate varia în funcție de cerințele individuale ale fiecărei instituții, în prezent informațiile au devenit disponibile pentru o perioadă nelimitată din trecut la un număr tot mai mare de bănci. Prin urmare, solicitanții de credite pot permite IFN-urilor să interogheze direct conturile lor bancare pe perioada solicitată, fără restricții legate de limitarea istoricului.


Extinderea perioadei în care rulajul conturilor poate fi consultat și analizat la tot mai multe bănci prin serviciile de Open Banking contribuie semnificativ la înlocuirea extraselor de cont tradiționale cu interogarea directă a conturilor bancare ale solicitanților de credite.


Astfel, IFN-urile se bucură acum de o flexibilitate semnificativă, permițându-le să interogheze conturile bancare pe perioadele necesare analizelor lor și să customizeze procesele de creditare în funcție de necesitățile individuale ale fiecărui client. Astfel, se consolidează și mai mult calea spre o abordare mult mai adaptabilă și precisă în evaluarea potențialului de creditare, garantând în același timp că deciziile luate se bazează pe o înțelegere exhaustivă a istoricului financiar al solicitantului.


With Smart Accounts you have unlimitate access to your bank accounts transactions history.


Dorești să afli mai multe despre Smart Accounts?



bottom of page