top of page

De la 90 de zile la 180 de zile: informații bancare în timp real cu un singur consimțământ la 6 luni

De la 90 de zile la 180 de zile: Informații bancare în timp real prin Open Banking și Smart Accounts cu un singur consimțământ la fiecare 6 luni


Ce înseamnă această modificare?

25 iulie 2023 a reprezentat data unei schimbari fundamentale a reglementărilor PSD2 ce aduce mai mult confort utilizatorilor și beneficiarilor serviciului de informare asupra conturilor prin Open Banking. Începând cu această dată, durata de valabilitate a consimțămîntului sau permisiunii unui utilizator pentru citirea datelor din conturile sale bancare cu ajutorul unui serviciu autorizat s-a extins de la 90 de zile la 180 de zile.


Tehnologia Open Banking schimbă radical operațiunile financiare deja de 2 ani și în România odată cu autorizarea de către BNR a Smart Accounts - prima soluție de informare asupra conturilor bancare dezvoltată local.

Pentru departamentele financiar-contabile, instițutiile de creditare și orice situație în care extrasele de cont sunt necesare, Smart Accounts furnizează datele solicitate instant, in timp real, centralizat, direct în aplicația financiară la care se conectează.


Accesul la informații prin interogarea conturilor bancare, automat sau la cererea utilizatorului, se realizează securizat și doar cu permisiunea titularului conturilor sau reprezentantului legal prin autorizarea online a consimțământului acestuia în băncile de la care solicită datele.


Happy client: open banking consent for bank accounts information now at every 6 months through Smart Accounts

Ce beneficii ai?

Introducerea unei durate de valabilitate a consimțământului a fost considerată necesară pentru un control eficient asupra accesului la date. Extinderea duratei de valabilitate la 6 luni oferă :

  • Experiență îmbunătățită de utilizare a serviciului: nu mai ai nevoie să-ți reînnoiești consimțământu frecvent – îl acorzi o singură dată și ai acces la soldurile și tranzacțiile tale bancare timp de 6 luni!

  • Ai acces optimizat: prin extinderea duratei de valabilitate, informațiile bancare ale companiei tale sunt accesibile ție și echipei tale oricând ai nevoie, pentru mai mult timp.

  • Salvezi timp: reduci gestionarea consimțământului asociată cu reînnoiri frecvente.


Sperăm ca această modificare importantă, parte din evoluția dinamică a serviciilor prin Open Banking pe care ți le aducem aproape prin soluțiile noastre, Smart Accounts și Smart Pay, îți oferă și mai multă eficiență.


Ramâi aproape pentru a descoperi și alte noutăți în Open Banking.




bottom of page