top of page

Q&A open banking - despre serviciile de interogare de cont

Actualizată în: 3 oct. 2023

Dăm startul seriei de Q&A despre #openbanking.

Scopul principal al acesteia fiind să aducem în atenția voastră într-un limbaj accesibil și ușor de înțeles schimbările introduse în serviciile financiare de noile reglementări PSD2 cât și oportunitățile care vin în ajutorul business-ului tău.


În rândurile ce urmeaza vom aduce în atenția voastră întrebări și curiozități legate de Account Information Services (AIS) - serviciile de interogare a conturilor.


intrebare despre interogarea soldurilor si tranzactiilor bancare prin open banking

Acum poți afla ce fonduri disponibile are compania ta și care sunt tranzacțiile la zi chiar din ERP-ul tău. Iți conectezi ERP-ul la o soluție specializată și autorizată de BNR, iar informațiile din băncile tale sunt afișate în ERP. Automat, în timp real, printr-un canal securizat, autorizat și auditat, doar cu acordul tău.




 
intrebare despre siguranta conturilor bancare in open banking

Accesul la datele bancare prin Open Banking este cel mai sigur din două motive:

1. Tehnologia care facilitează Open Banking-ul constă chiar în API-urile băncilor.

2. Furnizorii care accesează API-urile sunt autorizați de către BNR, iar standardele de securitate, sistemele și procesele acestora sunt intens evaluate înainte de și post-autorizare.


 
intrebare despre transmiterea automata a extraselr bancare catre IFNuri prin open banking

IFN-urile pot duce automat solicitantul creditului în platforma băncii selectate unde acesta

1. Se autentifică, 2. Bifează datele pe care le transmite cu 1-2 click-uri,

3. Confirmă transmiterea lor .

Transmiterea extraselor are loc instant, IFN-ul reduce timpul de răspuns, iar un proces digitalizat crește șansele aprobăii creditului.


 
intrebare despre interogarea automata a conturilor bancare prin open banking


Interogarea conturilor bancare prin Open Banking se poate automatiza astfel ca tu să-ți găsești datele bancare la zi în ERP-ul tău, fără a te mai preocupa de acest job.

Interogările rulează automat conform cerințelor tale, iar tu te folosești de date actualizate oricând ai nevoie.


 
intrebare despre fisierele bancare MT940

Tranziția de la extrasele MT940 la Open Banking a început deja. Informarea asupra conturilor pe baza conexiunilor cu fișiere și automatizări cu roboți este înlocuită cu accesul în timp real la tranzacțiile și soldurile bancare.




 
intrebare despre modificarile in formatul bancilor prin open banking

Odată ce ai ales extrasele prin open banking, ai scăpat de această grijă. Datele ajung în același format, iar tu și echipa ta v-ați eliberat de orice mentenanță internă pentru a vă asigura date corecte și a reconcilia.





 
intrebare despre consultarea incasarilor de cate firmele de distributie prin open banking


Prin serviciul de informare asupra conturilor prin Open Banking stai cu ochii pe conturile tale în fiecare moment. Fără autentificări repetate în conturi, fără a naviga de la o platformă la alta, mereu informat asupra încasărilor de la clienți.




 

Dacă ai și alte întrebări din această zonă, lasă-ne întrebarea în secțiunea de comentarii și promitem să o includem în următorul articol.




bottom of page