top of page

[RO]Echipa IT Smart Systems

Actualizată în: 28 iun. 2022

 Spre nivelul următor


De 17+ ani IT Smart Systems, o companie tradițională românească de IT, funcționează pe piața din România. De 17+ ani oferă servicii de calitate, se dezvoltă, formează profesioniști, livrează la termene, oferă consultanță și-și creează o bază solidă de know-how.


Am vorbit cu Mihaela Georgescu, Senior Partner, Organisation Innovation & Change, despre direcții, despre echipă în general, despre viitor. Mihaela nu e în companie chiar de la înființare, dar și-a petrecut aproape 15 ani în sediul IT Smart Systems zi de zi, cunoaște organizația, organizează și administrează compania, lucrează alături de oamenii companiei în fiecare zi. Azi are în “fișa postului” două roluri noi și importante legate de organizație: innovation (inovație) și change (schimbare), două cuvinte care ne indică nu numai drumul pe care a apucat compania, ci și abordarea în care crede.

Cred că cel mai frumos a spus-o cu propriile cuvinte, astfel încât acest post l-a scris ea singură, de fapt, răspunzându-mi la o întrebare: “Cum vezi dezvoltarea IT Smart Systems odată cu lansarea noilor soluții de openbanking?”


 

(Guest post: Mihaela Georgescu, Managing Partner ITSS )


Trebuie să recunosc că această întrebare este destul de grea pentru mine. Asta deoarece, în ciuda a ceea ce poate cred oamenii, antreprenoriatul nu presupune întotdeauna să ai o viziune ‘precisă’ pentru un scop final (sau o idee“genială”în care, gata, te-ai decis să crezi, investești și înființezi un business, te pui pe treabă și apoi culegi rezultatele (care, desigur, ar fi conforme viziunii/misiunii).

Din punctul meu de vedere, antreprenoriatul este mai mult despre drum și mai puțin despre destinație. Eu am crescut uitându-mă mereu la aici și acum, astfel încât să fiu sigură că mă adaptez prezentului și că nu ratez nicio oportunitate de dezvoltare pe care acesta mi-o oferă. Unde duce drumul vezi pe parcurs, totul e să pornești mergând asumat, cu ochii larg deschiși și având grijă să poți să fructifici toate oportunitățile posibile.

Așa am evoluat și noi ca și companie: nu suntem o subsidiară a unei companii internaționale, nu am pornit cu o bază de clienți, ci am pornit în anul 2002 de la zero efectiv. Avem în momentul de față aproape 100 de colegi, de-a lungul timpului având parte de o creștere constantă atât ca echipă, cât și ca portofoliu de clienți și arii de expertiză tehnică. Eu cred cu tărie, uitându-mă în urmă, că rețeta succesului o reprezintă încăpățânarea de a fi capabil să implementezi ceea ce clientul are nevoie, dar și 'intraprenoriatul' - fiecare coleg primind, la noi, încredere să abordeze lucrurile cum crede el că este mai bine, să inoveze și să schimbe, astfel încât să-și atingă rezultatele propuse și, desigur, să evolueze. Am crescut și creștem împreună, de fapt.

Și iată cel mai bun exemplu - așa s-a născut anul trecut și ideea care stă la baza soluției noastre sau, mai exact, care a fost catalizatorul și ne-a mobilizat în a o implementa rapid și cu un entuziasm grozav în echipă.

De aceea eu aș spune acum că, în primul rând ISS MERITĂ să reușească în a deveni (și) solution provider! Avem 17 ani de experiență pe service delivery, am strâns o bogată expertiză ca integrator în proiecte complexe din mediul enterprise, avem o echipă valoroasă, dornică să își pună amprenta… avem ce arăta lumii și acum este momentul nostru. Iar dezvoltarea unei suite proprii de produse și, desigur, implementarea și utilizarea acesteia în mediu productiv reprezintă, din punctul meu de vedere, pasul următor firesc pe care ar trebui să îl facem. Zona de open banking care se dezvoltă acum ne dă această șansă și e de datoria noastră să o fructificăm, cu atât mai mult cu cât vine într-un moment în care se leagă foarte bine și cu nivelul de maturitate la care am ajuns ca și companie, ca echipă.

Concluzionând, aș îndrăzni să spun chiar ca 2019 este pentru ISS un an cheie, ce va rămâne de referință: rampa de lansare, sper eu, spre “next level”- noua dimensiune. Care ce ne va aduce... nu stiu, vom vedea! Știu însă sigur că ne-o vom modela noi înșine, bucurându-ne, între timp, de călătorie.

bottom of page